1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

kindergoochelaar Peter tijdens een kindervoorstelling

Peter Hanssen heeft, naast ervaring met goochelen, een brede onderwijservaring. Hij weet als goochelaar dus precies hoe met kinderen om te gaan en ze aan te spreken. Iedere kindervoorstelling heeft een eigen sfeer en karakter. Bij de ene kindershow werkt kindergoochelaar Peter Hanssen met poppen bij een andere goochelvoorstelling voor kinderen ligt de nadruk op het verhaal. Sfeer is een belangrijk sleutelwoord tijdens een goochelshow van Peter Hanssen. Spanning en 'over de grond rollen van he lachen' wisselen elkaar af. Tijdens de goochelvoorstelling komt een aantal toeschouwers het toneel op om goochelaar Peter Hanssen te helpen. Naast de hieronder genoemde drie zaalvoorstellingen zijn er ook mogelijkheden om op te treden voor kinderen als goochelshow als middeleeuwse goochelaar, kindervoorstelling als straatgoochelaar, goochelen in de huiskamer, goochelen als podiumact.  Er staan drie soorten kindervoorstelling op het repetoire van goochelaar Peter Hanssen:

Goocheltheater: goochelen voor jong en oud. Goochelaar Peter Hanssens familieshow

kindervoorstelling door kindergoochelaar Peter Hanssen

Deze kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, duurt ca 60 minuten. Peter beschikt over 3 varianten van deze voorstelling. Samen met Mister Limo en de kinderen speelt goochelaar Peter Hanssen een, soms spannende, dan weer grappige kindervoorstelling. Als je dapper genoeg bent, mag je misschien wel op het toneel komen helpen met goochelen. Kindergoochelaar Peter en Mister Limo vertellen je dan precies wat je moet doen. Omdat er meerdere, inhoudelijk verschillende, goochelvoorstellingen op het repertoire staan, legt goochelaar Peter Hanssen een dossier aan waarin wordt bijgehouden welke goochelvoorstelling waar zijn gespeeld. In geval van een tweede of derde boeking wordt dan altijd een andere goochelshow gespeeld. Het is ook mogelijk om een voorstelling van goochelaar Peter voor kinderen te boeken in de vorm van een podiumact. Deze is korter en breder inzetbaar.

Hoe leerde Peter Hanssen goochelen? Goochelshow over en met goochelaar Peter Hanssen

Kindergoochelaar Peter Hanssen: goochelen tijdens een kindervoorstelling.In de kindershow "Hoe Peter Hanssen leerde goochelen" wordt uit de doeken gedaan hoe Peter op jonge leeftijd al het goochelen machtig werd. Gelukkig is Mister Limo aanwezig om hem tijdens de voorstelling bij te staan. Aan het eind van de goochelvoorstelling wordt Peter echter door Limo in verlegenheid gebracht. Gelukkig weet Peter zich goed uit deze situatie te redden. Nadat iedereen uit het publiek een versnapering heeft ontvangen en zij niet met lege handen naar huis hoeven te gaan, loopt alles gelukkig goed af en valt het doek. Tijdens deze 1 uur durende goochelshow wordt het publiek meegesleept door de verhaallijn die van het begin tot het einde door de voorstelling heen loopt. Deels is deze gebaseerd op autobiografische elementen, deels op verzonnen gebeurtenissen. Natuurlijk wordt ook hier het decor, geluid en licht van Peter Hanssen Goochelarij ingezet om deze kindervoorstelling tot een volwaardige theatervoorstelling te maken. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ook goochelen in de vorm van een podiumact is met de inhoud van deze voorstelling mogelijk.

Alle genoemde voorstellingen zijn ook te boeken als een familievoorstelling. Deze is geschikt voor jong en oud. Hieronder een aantal foto's van zo'n voorstelling.

Voor alle braderieën, jaarmarkten, pleinfeesten en andere buitenactiviteiten: Het is nu de tijd om te boeken. Peter Hanssen Goochelarij heeft diverse straatgoochelacts op het repertoire staan. Kijk op de pagina hierover voor meer informatie. Ook hier ziet u nog wat mogelijkheden. Maak uw evenement tot een groot succes met straatgoochelen door Peter Hanssen Goochelarij.

   

Ik ontving n.a.v. het optreden op de Dickensmarkt in Druten onderstaande reactie. Leuk dat ook de tweede keer goed bevallen is bij de organisatie.

Peter Hanssen goochelde als Sprookjesmagiër op het sprookjesevenement in Simpelveld. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Peter Hanssen een sprookjesachtige truc: de dief en de diamant. Het evenement werd gehouden op vrijdag 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur. Er was veel belangstelling van het langstrekkende publiek dat vol bewondering naar het verhaal en de magiër luisterde. Een enkel buitje mocht de pret niet drukken.

 

Onlangs trad Peter Hanssen op b.g.v. een reunie van adoptiekinderen uit China. Jaarlijks komen zij bij elkaar om de herinneringen aan het moment van adoptie levend te houden. Natuurlijk is dit altijd een feestelijke gebeurtenis die bij uitstek geschikt is voor een goocheloptreden. Het was dan ook een memorabel optreden voor Peter....maar ook voor de opdrachtgevers gezien de ontvangen reactie. Dit is waar je het voor doet. Iets om trots op te zijn. Hieronder het hele ontvangen bericht.

Tijdens onze reünie met alle adoptiegezinnen hebben wij Peter Hanssen uitgenodigd om onze kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar te vermaken met een goochelshow. En dat is gelukt! Peter is in staat om kinderen en volwassenen echt bij zijn trucs te betrekken en de kinderen daarvan onderdeel te laten zijn. Het is en blijft voor jong en oud leuk om te zien hoe geraffineerd Peter te werk gaat en de groep met vragen achterlaat hoe die trucs nu werken. De kinderen vonden het helemaal fantastisch en hebben een uur ademloos zitten kijken en meegedaan met Peter. Bedankt voor je mooie show die voor anderen zeker is aan te bevelen!

Groeten,

Edwin  


Ook een dergelijke show boeken: kijk op standup magic of goochelen voor kinderen. Stuur een contactformulier voor meer informatie.

Een feestje waarbij de volwassenen zich prima vermaken. De bar is open, een hapje wordt geserveerd, mensen zijn gezellig aan het kletsen, een dansje op de dansvloer en……… de kinderen hangen wat verveeld rond en gaan na enkele schaaltjes chips te hebben geplunderd tikkertje spelen tussen de statafels en het buffet. Of……een jaarmarkt of braderie waar in tal van kramen meer of minder noodzakelijke goederen worden aangeboden. Enkele oude ambachten worden gedemonstreerd. De plaatselijke kastelein doet goede zaken op het zonovergoten terras maar…… de kinderen hebben het allemaal wel gezien, hun ijsje is op en verder valt er voor hen niet veel te beleven. 

Twee voorbeelden van situaties waarin kinderanimatie een welkome uitbreiding is voor de kinderen en dus ook voor de volwassenen. Niet alleen zullen kinderen met veel meer plezier op het hele gebeuren terug kunnen kijken, ook de volwassenen is het prettig dat kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Zonder andere vormen van kinderanimatie te kort te willen doen is een goochelaar bij uitstek geschikt om in bovengenoemde situaties te worden ingezet. Mits op voorhand goed besproken is een goochelaar breed inzetbaar: 

1 Goochelen kan 1 op 1 uitgevoerd worden maar ook een publiek van enkele honderden kinderen is d.m.v. een zaalshow goed uitvoerbaar. 

2 Wanneer een goochelaar optreedt ‘tussen het publiek’ op een feest of braderie, is hij erg flexibel. Hij kan gaan en staan waar het nodig is en past zich aan aan de situaties en behoeften.

3 Door een uitgebreid repertoire blijft een goochelaar aantrekkelijk. Ook na langere tijd is hij in staat om de kinderen te blijven vermaken.

Als er iets is wat kinderen aanspreekt is het datgene wat voor hen onverklaarbaar en onbegrijpelijk is. Dat is nu juist waar een goochelaar zich in heeft gespecialiseerd. De bewondering, die ook bij volwassenen opgeroepen wordt maar die dat beter verbergen, spat vaak af van de gezichten van de kinderen. De vele ‘oh’s’, ‘ah’s’ en uitroepen als ‘hè?’ of ‘hoe kan dat nou’ spreken wat dat betreft boekdelen. Kinderanimatie in de vorm van goochelen is dus een machtig wapen op plaatsen waar kinderen moeten worden vermaakt. 

Op dit moment mag je goochelen een hype noemen. De TV-programma’s ‘De magische winkel’ en ‘Mindf*ck’ hebben daar zeker toe bijgedragen. Ook op Youtube is veel aan goocheltrucs te vinden. Kinderen vinden dit prachtig maar het blijft toch een beeldscherm waarnaar gekeken wordt. Daarbij is met een computer zoveel mogelijk dat de gedachte zich opdringt dat het zien van de trucs en een computer vast iets met elkaar te maken heeft. Groot is de verbazing dan ook als en trucs zich voor hun ogen afspelen zonder tussenkomst van technische zaken.

Een volgend punt waarom kinderen worden aangesproken door een goochelaar is dat veel kinderen een goocheldoos hebben. Ze hebben daarin gekeken, enkele eenvoudige trucs met meer of minder succes ingestudeerd en uitgevoerd en daarna verdween de doos met inhoud in een kast of onder het bed om er niet meer verder naar om te kijken. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik als goochelaar op een feestje zo’n kind bij me krijg die dan vol trots de in der haast opgesnorde goocheldoos laat zien. Wanneer ik hem of haar een trucje laat zien uit die doos snappen ze helemaal niet hoe het werkt terwijl ze de inhoud van de doos goed kennen. Zo’n ervaring laat het kind opnieuw en met andere ogen naar het materiaal kijken. Hieruit blijkt dat kinderen goochelen leuk vinden en dat een goochelaar als kinderanimatie prima aansluit bij datgene wat kinderen interessant en leuk vinden.  

Een goochelaar op een feest, braderie, jaarmarkt, kindervakantiewerk, receptie enz. is in combinatie met kinderen altijd een succes (en vaak kijken de volwassenen over de schouders van de kinderen mee maar dat is voer voor een volgend artikel!)

Hoewel eerst de mussen nog van het dak moeten vallen voor we de piek weer op de kerstboom kunnen zetten, lopen nu toch al de eerste boekingen binnen voor de Charles Dickens Goochelaar. Boekbaar met en zonder Alwin de kraai. Sfeervol en geschikt voor ieder eindejaarsfeest of iedere kerstmarkt. Ook boeken: http://www.goochelaarboeking.nl/Acts+en+voorstellingen