1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (4 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het begon bij deze goochelaar met...

biografie 6jaar

Op 6-jarige leeftijd kreeg Peter Hanssen (geb. 1959) een goocheldoos. Hiermee begon hij zijn loopbaan als magisch entertainer. In het begin betrof het alleen optredens tussen de schuifdeuren. Nadat genoemde doos geen geheimen meer had, belandde deze op zolder tussen allerlei andere spullen. Jaren later gebruikte Peter deze trucs weer tijdens een feest op een basisschool. De oude goocheldoos kwam tevoorschijn en Peter zette er een goochelshow mee in elkaar. Dit was zo'n succes dat hij er een aantal nieuwe trucs bij verzon. Al knutselend en bouwend werden de spullen uit de goocheldoos langzamerhand vervangen door origineel materiaal van eigen hand. Maatkleding kwam in de plaats voor het omgebouwde oude rokkostuum van opa. Goochelaar Peter zocht en vond aansluiting bij goochelclubs. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij ontwikkelde als goochelaar een eigen stijl door veel op te treden. Deze goochelaar ontdekte dat het niet gaat om het doen van een aantal trucjes maar om het entertainen van het publiek. Het scheppen van een magische en geheimzinnige sfeer is daarbij van groot belang bij het kijken naar een goochelaar. Ook gebruikt hij zijn ruime onderwijservaring om het publiek op de juiste manier aan te spreken.

 

Een goochelaar met een uitgebreid repertoire.

biografie 10jaar

Het repertoire van deze goochelaar werd in de ruim 30-jarige carrière flink uitgebreid.

Ook Peters' echtgenote werkt mee en vormt inmiddels een onmisbaar element binnen het bedrijf. De beide kinderen maken eveneens regelmatig deel uit van de 'crew' bij voorstellingen van goochelaarPeter Hanssen. Behalve kindervoorstellingen verzorgt goochelaar Peter ook zaalvoorstellingen voor volwassenen van goochelaar Peter Hanssen. Subtieler gaat hij te werk bij het tafelgoochelen. Het publiek kan dan alles van zeer nabij volgen. Diverse korte acts als goochelaar (w.o. een  Chinese act en een middeleeuwse act) staan ook op het repertoire. Straatgoochelen door goochelaar Peter Hanssen gebeurt vooral op braderieën en jaarmarkten terwijl Peter voor de huiskamer een speciale huiskamervoorstelling ontwikkelde. Speciale aandacht verdienen de volgende acts van goochelaar Peter: Alwin de Kraai en de Magic Bar met goochelaar Peter Hanssen. Deze acts zijn m.b.t. de inhoud en uitvoering uniek te noemenvoor een goochelaar in Nederland en ver daar buiten.biografie 1987Het bedrijf 'Peter Hanssen Goochelarij' beschikt momenteel over een eigen computergestuurde lichtinstallatie en een grote en kleine geluidsinstallatie. Ook werkt deze goochelaar met een groot, flexibel decor dat in alle afmetingen kan worden ingezet. Zowel een groot podium als een kleine bühne wordt hiermee door goochelaar Peter Hanssen omgetoverd tot een sfeervol geheel. Goochelaar Peter trad op in binnen- en buitenland en verzorgde in het seizoen 1999 een aantal voorstellingen in de Efteling. In 2014 gaf goochelaar Peter Hanssen een aantal lessen aan actuer Alwin Pulinckx van Toneelgroep Amsterdam. Voor zijn rol imn het toneelstuk 'de Entertainer' moest hij een aantal goocheltoeren op het toneel vertonen. In een aantal sessies werkte Peter met hem aan een aantal goocheltrucs die in de voorstelling werden gebruikt. Een (klein) voorbeeld is te zien in de trailer van 'de Entertainer'.Voor een (onvolledig) overzicht van locaties waar goochelaar Peter Hanssen optrad: klik hier. Nog steeds wordt er bijna dagelijks gewerkt aan uitbreiding van het repertoire van goochelaar Peter Hanssen en vervolmaking van techniek en presentatie. Alleen dan speel je het klaar het publiek keer op keer te boeien, te vermaken en te verbazen.

 

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


De tijd voor de optredens als Charles Dickens goochelaar is weer aangebroken. Volledig mobiel en geschikt voor jong en oud. Passend in de decembersfeer. Onlangs nog een selfie in de kleedkamer van Jachtslot Mookerheid in Molenhoek bij Nijmegen.

Met de decembermaand in het vooruitzicht worden alle kerstballen en kerstversieringen weer opgepoetst. Ook Peter Hanssen heeft zijn kerstrepertoire tevoorschijn gehaald. Hij is er klaar voor om de Magic Bar in kerstsfeer bij u op te bouwen, als tafelgoochelaar de kerstsfeer te verhogen of met een knipoog naar het nieuwe jaar een stukje stand-up magic uit te voeren. Wilt u meer informatie aanvragen of een voorstelling boeken klik dan hier. Een goochelaar tijdens uw kerstviering of eindejaarsborrel geeft garantie voor entertainment en vermaak.  

Na de intocht van Sinterklaas in Gennep op 13 november 2011 genoot een 700 koppig publiek van de goochelvoorstelling van Peter Hanssen. Sinterklaas en zijn Pieten speelden een rol in de goochelshow. Pieten kunnen niet goochelen zo bleek tijdens de voorstelling. Hoogtepunt was het bakken van pepernoten in de (echte) mijter van Sinterklaas. Een aantal kinderen assisteerden op het podium. Doordat Sinterklaas in deze show op een heel andere manier werd betrokken dan gebruikelijk, was het een groot succes. Peter ontving een lovende reactie van de organisatie. Deze leest u hier.