1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (5 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het begon bij deze goochelaar met...

biografie 6jaar

Op 6-jarige leeftijd kreeg Peter Hanssen (geb. 1959) een goocheldoos. Hiermee begon hij zijn loopbaan als magisch entertainer. In het begin betrof het alleen optredens tussen de schuifdeuren. Nadat genoemde doos geen geheimen meer had, belandde deze op zolder tussen allerlei andere spullen. Jaren later gebruikte Peter deze trucs weer tijdens een feest op een basisschool. De oude goocheldoos kwam tevoorschijn en Peter zette er een goochelshow mee in elkaar. Dit was zo'n succes dat hij er een aantal nieuwe trucs bij verzon. Al knutselend en bouwend werden de spullen uit de goocheldoos langzamerhand vervangen door origineel materiaal van eigen hand. Maatkleding kwam in de plaats voor het omgebouwde oude rokkostuum van opa. Goochelaar Peter zocht en vond aansluiting bij goochelclubs. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Hij ontwikkelde als goochelaar een eigen stijl door veel op te treden. Deze goochelaar ontdekte dat het niet gaat om het doen van een aantal trucjes maar om het entertainen van het publiek. Het scheppen van een magische en geheimzinnige sfeer is daarbij van groot belang bij het kijken naar een goochelaar. Ook gebruikt hij zijn ruime onderwijservaring om het publiek op de juiste manier aan te spreken.

 

Een goochelaar met een uitgebreid repertoire.

biografie 10jaar

Het repertoire van deze goochelaar werd in de ruim 30-jarige carrière flink uitgebreid.

Ook Peters' echtgenote werkt mee en vormt inmiddels een onmisbaar element binnen het bedrijf. De beide kinderen maken eveneens regelmatig deel uit van de 'crew' bij voorstellingen van goochelaarPeter Hanssen. Behalve kindervoorstellingen verzorgt goochelaar Peter ook zaalvoorstellingen voor volwassenen van goochelaar Peter Hanssen. Subtieler gaat hij te werk bij het tafelgoochelen. Het publiek kan dan alles van zeer nabij volgen. Diverse korte acts als goochelaar (w.o. een  Chinese act en een middeleeuwse act) staan ook op het repertoire. Straatgoochelen door goochelaar Peter Hanssen gebeurt vooral op braderieën en jaarmarkten terwijl Peter voor de huiskamer een speciale huiskamervoorstelling ontwikkelde. Speciale aandacht verdienen de volgende acts van goochelaar Peter: Alwin de Kraai en de Magic Bar met goochelaar Peter Hanssen. Deze acts zijn m.b.t. de inhoud en uitvoering uniek te noemenvoor een goochelaar in Nederland en ver daar buiten.biografie 1987Het bedrijf 'Peter Hanssen Goochelarij' beschikt momenteel over een eigen computergestuurde lichtinstallatie en een grote en kleine geluidsinstallatie. Ook werkt deze goochelaar met een groot, flexibel decor dat in alle afmetingen kan worden ingezet. Zowel een groot podium als een kleine bühne wordt hiermee door goochelaar Peter Hanssen omgetoverd tot een sfeervol geheel. Goochelaar Peter trad op in binnen- en buitenland en verzorgde in het seizoen 1999 een aantal voorstellingen in de Efteling. In 2014 gaf goochelaar Peter Hanssen een aantal lessen aan actuer Alwin Pulinckx van Toneelgroep Amsterdam. Voor zijn rol imn het toneelstuk 'de Entertainer' moest hij een aantal goocheltoeren op het toneel vertonen. In een aantal sessies werkte Peter met hem aan een aantal goocheltrucs die in de voorstelling werden gebruikt. Een (klein) voorbeeld is te zien in de trailer van 'de Entertainer'.Voor een (onvolledig) overzicht van locaties waar goochelaar Peter Hanssen optrad: klik hier. Nog steeds wordt er bijna dagelijks gewerkt aan uitbreiding van het repertoire van goochelaar Peter Hanssen en vervolmaking van techniek en presentatie. Alleen dan speel je het klaar het publiek keer op keer te boeien, te vermaken en te verbazen.

 

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


Voor alle braderieën, jaarmarkten, pleinfeesten en andere buitenactiviteiten: Het is nu de tijd om te boeken. Peter Hanssen Goochelarij heeft diverse straatgoochelacts op het repertoire staan. Kijk op de pagina hierover voor meer informatie. Ook hier ziet u nog wat mogelijkheden. Maak uw evenement tot een groot succes met straatgoochelen door Peter Hanssen Goochelarij.

   

Ik ontving n.a.v. het optreden op de Dickensmarkt in Druten onderstaande reactie. Leuk dat ook de tweede keer goed bevallen is bij de organisatie.

Peter Hanssen goochelde als Sprookjesmagiër op het sprookjesevenement in Simpelveld. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Peter Hanssen een sprookjesachtige truc: de dief en de diamant. Het evenement werd gehouden op vrijdag 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur. Er was veel belangstelling van het langstrekkende publiek dat vol bewondering naar het verhaal en de magiër luisterde. Een enkel buitje mocht de pret niet drukken.

 

Een feestje waarbij de volwassenen zich prima vermaken. De bar is open, een hapje wordt geserveerd, mensen zijn gezellig aan het kletsen, een dansje op de dansvloer en……… de kinderen hangen wat verveeld rond en gaan na enkele schaaltjes chips te hebben geplunderd tikkertje spelen tussen de statafels en het buffet. Of……een jaarmarkt of braderie waar in tal van kramen meer of minder noodzakelijke goederen worden aangeboden. Enkele oude ambachten worden gedemonstreerd. De plaatselijke kastelein doet goede zaken op het zonovergoten terras maar…… de kinderen hebben het allemaal wel gezien, hun ijsje is op en verder valt er voor hen niet veel te beleven. 

Twee voorbeelden van situaties waarin kinderanimatie een welkome uitbreiding is voor de kinderen en dus ook voor de volwassenen. Niet alleen zullen kinderen met veel meer plezier op het hele gebeuren terug kunnen kijken, ook de volwassenen is het prettig dat kinderen zich niet hoeven te vervelen.

Zonder andere vormen van kinderanimatie te kort te willen doen is een goochelaar bij uitstek geschikt om in bovengenoemde situaties te worden ingezet. Mits op voorhand goed besproken is een goochelaar breed inzetbaar: 

1 Goochelen kan 1 op 1 uitgevoerd worden maar ook een publiek van enkele honderden kinderen is d.m.v. een zaalshow goed uitvoerbaar. 

2 Wanneer een goochelaar optreedt ‘tussen het publiek’ op een feest of braderie, is hij erg flexibel. Hij kan gaan en staan waar het nodig is en past zich aan aan de situaties en behoeften.

3 Door een uitgebreid repertoire blijft een goochelaar aantrekkelijk. Ook na langere tijd is hij in staat om de kinderen te blijven vermaken.

Als er iets is wat kinderen aanspreekt is het datgene wat voor hen onverklaarbaar en onbegrijpelijk is. Dat is nu juist waar een goochelaar zich in heeft gespecialiseerd. De bewondering, die ook bij volwassenen opgeroepen wordt maar die dat beter verbergen, spat vaak af van de gezichten van de kinderen. De vele ‘oh’s’, ‘ah’s’ en uitroepen als ‘hè?’ of ‘hoe kan dat nou’ spreken wat dat betreft boekdelen. Kinderanimatie in de vorm van goochelen is dus een machtig wapen op plaatsen waar kinderen moeten worden vermaakt. 

Op dit moment mag je goochelen een hype noemen. De TV-programma’s ‘De magische winkel’ en ‘Mindf*ck’ hebben daar zeker toe bijgedragen. Ook op Youtube is veel aan goocheltrucs te vinden. Kinderen vinden dit prachtig maar het blijft toch een beeldscherm waarnaar gekeken wordt. Daarbij is met een computer zoveel mogelijk dat de gedachte zich opdringt dat het zien van de trucs en een computer vast iets met elkaar te maken heeft. Groot is de verbazing dan ook als en trucs zich voor hun ogen afspelen zonder tussenkomst van technische zaken.

Een volgend punt waarom kinderen worden aangesproken door een goochelaar is dat veel kinderen een goocheldoos hebben. Ze hebben daarin gekeken, enkele eenvoudige trucs met meer of minder succes ingestudeerd en uitgevoerd en daarna verdween de doos met inhoud in een kast of onder het bed om er niet meer verder naar om te kijken. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik als goochelaar op een feestje zo’n kind bij me krijg die dan vol trots de in der haast opgesnorde goocheldoos laat zien. Wanneer ik hem of haar een trucje laat zien uit die doos snappen ze helemaal niet hoe het werkt terwijl ze de inhoud van de doos goed kennen. Zo’n ervaring laat het kind opnieuw en met andere ogen naar het materiaal kijken. Hieruit blijkt dat kinderen goochelen leuk vinden en dat een goochelaar als kinderanimatie prima aansluit bij datgene wat kinderen interessant en leuk vinden.  

Een goochelaar op een feest, braderie, jaarmarkt, kindervakantiewerk, receptie enz. is in combinatie met kinderen altijd een succes (en vaak kijken de volwassenen over de schouders van de kinderen mee maar dat is voer voor een volgend artikel!)