1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alwin de Kraai  Puck en Peter HanssenAlwin de kraai neemt vanuit zijn kistje dat om de schouders van Puck Hanssen hangt, actief deel aan de shows van goochelaar Peter Hanssen. Zijn bijdrage is eigenzinnig, helderziend, bijtgraag en in ieder geval magisch te noemen. Zowel tijdens optredens van goochelaar Peter Hanssen als Sprookjes Magiër, straatgoochelaar, middeleeuwse goochelaar en tijdens kindershows kan Alwin een hoofdrol spelen (is niet standaard!!). Peter in de rol van kindergoochelaar maakt graag gebruik van Alwin. Deze voor goochelaars unieke act in Nederland is vermakelijk voor jong en oud. Het blijft intrigerend om te zien wie van de beide partijen, Peter of Alwin en Puck, de strijd zullen winnen. Dat Alwin de Kraai de nieuwe Uri Geller is, mag iets te veel van het goede zijn maar er zijn zeker kwaliteiten op het gebied van helderziendheid in het spel waar veel goochelaars nog een puntje aan kunnen zuigen!

Onderstaande foto's werden geschoten op het festival 'Er was eens' in Oostende (B). Peter trad hier op met Puck en Alwin de Kraai. Veel positieve reacties en veel toeschouwers die ademloos toekeken hoe de acts met Alwin de Kraai zouden verlopen.

De foto's hieronder komen uit Veendam waar Peter Hanssen, Puck en Alwin aanwezig waren. Peter is hier gekleed in het kostuum van een Oud-Hollandse goochelaar / Charles Dickens goochelaar.

Op 18 juli 2015 verzorgde Peter Hanssen een aantal voorstellingen als sprookjesmagiër samen met Puck Hanssen en Alwin de Kraai. De foto's (van morganfoto.nl) illustreren hoe het eruit zag en hoe het publiek het naar de zin had.

In de zomer van 2011 speelden Peter en Puck met Alwin de kraai een serie voorstellingen in de Kasteelruïne Valkenburg. Hieronder enkele foto's van deze optredens (met voor Puck nog oude kleding).

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


De tijd voor de optredens als Charles Dickens goochelaar is weer aangebroken. Volledig mobiel en geschikt voor jong en oud. Passend in de decembersfeer. Onlangs nog een selfie in de kleedkamer van Jachtslot Mookerheid in Molenhoek bij Nijmegen.

Met de decembermaand in het vooruitzicht worden alle kerstballen en kerstversieringen weer opgepoetst. Ook Peter Hanssen heeft zijn kerstrepertoire tevoorschijn gehaald. Hij is er klaar voor om de Magic Bar in kerstsfeer bij u op te bouwen, als tafelgoochelaar de kerstsfeer te verhogen of met een knipoog naar het nieuwe jaar een stukje stand-up magic uit te voeren. Wilt u meer informatie aanvragen of een voorstelling boeken klik dan hier. Een goochelaar tijdens uw kerstviering of eindejaarsborrel geeft garantie voor entertainment en vermaak.  

Na de intocht van Sinterklaas in Gennep op 13 november 2011 genoot een 700 koppig publiek van de goochelvoorstelling van Peter Hanssen. Sinterklaas en zijn Pieten speelden een rol in de goochelshow. Pieten kunnen niet goochelen zo bleek tijdens de voorstelling. Hoogtepunt was het bakken van pepernoten in de (echte) mijter van Sinterklaas. Een aantal kinderen assisteerden op het podium. Doordat Sinterklaas in deze show op een heel andere manier werd betrokken dan gebruikelijk, was het een groot succes. Peter ontving een lovende reactie van de organisatie. Deze leest u hier.