1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Peter Hanssen als straatgoochelaar.Reeds in de Middeleeuwen is de straatgoochelaar een bekend fenomeen. Op onnavolgbare wijze wisten zij hun publiek te boeien. Peter Hanssen verstaat de kunst om het publiek met gelijksoortige acts te vermaken. Uitgedost als straatartiest trekt hij van straathoek naar straathoek om steeds groepen mensen te boeien, te verbazen, aan het lachen te brengen en zelfs een aandenken mee te geven. Alle attributen worden in een rugzak meegenomen. Een deel hangt aan een gordel om het middel van de straatgoochelaar. Het straatgoochelen van de straatartiest bestaat uit korte acts, voor een deel non-verbaal, vol van vingervlugheid en afleidingstechniek. Vol humor en amusement. Een aantal toeschouwers wordt ingeschakeld bij de te vertonen goocheltrucs. Dit is erg vermakelijk. Hoe langer de act duurt hoe groter de groep toeschouwers rond de straatgoochelaar wordt. Niet zelden wordt de doorgang van het publiek bemoeilijkt door de grote groep mensen die naar de straatartiest komen kijken. straatgoochelen op topniveau.Een enkele maal moest Peter Hanssen zijn act onderbreken op last van de politie die een vrije doorgang wilde garanderen in geval van calamiteiten. straatgoochelen blijft boeiend en intrigerend om te bekijken. Deze oervorm van goochelen is nog steeds actueel en uptodate.

Hieronder een aantal foto's van Peter Hanssen als straatgoochelaar aan het werk in Shopping Center 't Loon in Heerlen en tijdens het straatgoochelfestival in Veendam.

Een straatgoochelact is goed uit te breiden met een act van Alwin de Kraai.

.Alwin en Puck2

Voor de derde maal werd Peter Hanssen teruggevraagd om op te treden als middeleeuwse goochelaar tijdens de banketten van de Heksenfeesten in Nieuwpoort. Maar liefst 4x werd er een middeleeuwse maaltijd geserveerd, gelardeerd met veel animatie: zwaardvechten, een roofvogelshow, een jongleur, middeleeuwse muziek en middeleeuws tafelgoochelen. Hiervoor waren maar liefst 3 tafelgoochelaars gevraagd. Behalve Peter Hanssen waren ook Jean Paul en tovenaar Alcazar aanwezig. Samen vermaakten zij de vele aanwezigen. Lachsalvo's afgewisseld met vragende blikken en gefronste wenkbrauwen waren links en rechts onder de middeleeuwse gewelven van het 'Bommenvrij' in Nieuwpoort te bespeuren. Het publiek vermaakte zich kostelijk. Op de foto vlnr: Peter Hanssen, tovenaar Alcazar en Jean Paul. 

 

Meer informatie over middeleeuws goochelen: zie deze pagina!

In de afgelopen december periode goochelde Peter bij INBEV in Breda. De reactie van de klant: "Beste Peter, ik wilde je nog even bedanken voor je geslaagde optreden tijdens ons Sinterklaasfeest, we hebben alleen maar positieve reacties ontvangen!" Onderstaande foto werd gemaakt tijdens deze sinterklaasvoorstelling. Klik op de link voor meer informatie over de sinterklaasshow.

 


De tijd voor de optredens als Charles Dickens goochelaar is weer aangebroken. Volledig mobiel en geschikt voor jong en oud. Passend in de decembersfeer. Onlangs nog een selfie in de kleedkamer van Jachtslot Mookerheid in Molenhoek bij Nijmegen.

Met de decembermaand in het vooruitzicht worden alle kerstballen en kerstversieringen weer opgepoetst. Ook Peter Hanssen heeft zijn kerstrepertoire tevoorschijn gehaald. Hij is er klaar voor om de Magic Bar in kerstsfeer bij u op te bouwen, als tafelgoochelaar de kerstsfeer te verhogen of met een knipoog naar het nieuwe jaar een stukje stand-up magic uit te voeren. Wilt u meer informatie aanvragen of een voorstelling boeken klik dan hier. Een goochelaar tijdens uw kerstviering of eindejaarsborrel geeft garantie voor entertainment en vermaak.  

Na de intocht van Sinterklaas in Gennep op 13 november 2011 genoot een 700 koppig publiek van de goochelvoorstelling van Peter Hanssen. Sinterklaas en zijn Pieten speelden een rol in de goochelshow. Pieten kunnen niet goochelen zo bleek tijdens de voorstelling. Hoogtepunt was het bakken van pepernoten in de (echte) mijter van Sinterklaas. Een aantal kinderen assisteerden op het podium. Doordat Sinterklaas in deze show op een heel andere manier werd betrokken dan gebruikelijk, was het een groot succes. Peter ontving een lovende reactie van de organisatie. Deze leest u hier.